Herken het moment, het is tijd om te oogsten.
" Maurits Hendriks "

Biografie

Al tijdens zijn studies rechten en communicatie richtte Maurits Hendriks zich op het trainerschap. Als twintiger ging hij op eigen kosten naar het buitenland, met als doel het vergaren van zoveel mogelijk hockeykennis. Zijn eerste praktijkervaring deed hij op als assistent bij hoofdklasser Amsterdam. In 1995 kreeg hij de kans om op eigen benen te staan bij HGC uit Wassenaar en werd daarna direct landskampioen. Daarnaast werd hij assistent van bondscoach Roelant Oltmans bij het Nederlandse herenteam, dat in 1996 in Atlanta de Olympische titel wist te behalen. Toen Oltmans in 1998 stopte, volgde Maurits Hendriks hem op. Bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000 behaalde Nederland onder zijn leiding de gouden medaille.

In 2001 trad Hendriks in dienst bij de Spaanse hockeybond. Eerst achter de schermen, als technisch directeur, en in 2002 als bondscoach van het Spaanse nationale herenteam. Als doelstelling had hij geformuleerd; ‘Het winnen van titels’. Het team stond op de 11e plaats van de wereldranglijst en zoals Maurits Hendriks het verwoordde: ”Ze spraken letterlijk en figuurlijk niet dezelfde taal”.

Twee jaar lang reisde Hendriks stad en land af om inzicht te krijgen in de verschillende culturen van Spanje. Hieruit ontstond een boeiend traject van teambuilding met als doel alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Uiteindelijk resulteerde dit in het winnen van de Champions Trophy in 2004, de Europese titel in 2005 en een zilveren medaille op de Spelen van Beijing in 2008.

Maurits Hendriks was tevens initiatiefnemer van de Euro Hockey League die in 2007 van start is gegaan. Sinds 15 januari 2009 is Hendriks in dienst van NOC*NSF als Technisch Directeur en Chef de Mission van Olympic Team NL

Maurits Hendriks is getrouwd met Valerie. Zij wonen in Arnhem samen met hun zoon en dochter.